Чланци поређани по датуму: понедељак, 26 мај 2014

ИЗУЗЕТНО УСПЕШНО ОКОНЧАНА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕУ суботу, 24. маја 2014. године, након недељу дана прикупљања и дистрибуирања помоћи, окончана је највећа хуманитарна акција у историји младеновачког Храма. У складу са потребама и стањем на терену младеновачки свештеници и верни народ су покренули свеобухватну акцију прикупљања одеће, обуће, дуготрајне и конзервиране хране, хране за бебе, душека, јоргана, ћебади, постељина, флаширане воде итд.

МЛАДИ СВЕТИ НИКОЛА СЛАВА ЦРКВЕ У ЕРДЕЧУ	Црква Божија у Ердечу прославља Пренос моштију Светога оца Николаја, те је тим поводом окупљена и ове године на Светој Литургији коју је служио протојереј – ставрофор Милан Борота уз саслужење четрнаест презвитера шумадијске епархије и протођакона Небојше Јаковљевића.

Као и сваке године храм је био препун народа који је дошао на литургију, а коју је својим појањем улепшавала група ученика веронауке из ОШ Доситеј Обрадовић. Апостол је читао ученик Милутин Бишевац. Вернима се обратио прота Милан Борота који је беседио о тајни и смислу људског живота у светлости житија Светог оца Николаја, који пред нас стоји као светило вере, образац и пример какви и ми треба да будемо.