Чланци поређани по датуму: петак, 07 септембар 2012

ТРЕЋЕ ШУМАДИЈСКО КЊИЖЕВНО САБИРАЛИШТЕ У ОКВИРУ ГОСПОЈИНСКИХ СВЕЧАНОСТИ У КРАГУЈЕВЦУУ четвртак 6. септембра 2012. године са почетком у 19 сати у свечаној сали Владичанског двора у Крагујевцу, одржано је Шумадијско књижевно сабиралиште.

Ово је трећи пут за редом како Саборна црква у Крагујевцу поводом своје храмовне славе организује свечаности, и у оквиру њих и књижевно вече. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а уз покровитељство града Крагујевца братство Саборне цркве и ове године угостило је признате српске писце: из Бања Луке (Република Српска) Зорана Костића, председника Удружења књижевника Републике Српске, из Подгорице (Црна Гора) Радомира Уљаревића, из Чикага (Сједињене Америчке Државе) Ђорђа Николића, из Новог Сада Ђорђа Сладоја, из Београда Рајка Петрова Нога и Добрицу Ерића, и из Крагујевца Димитрија Николајевића.

Г. МАНДЗАРИДИС, В. ЈУЛЦИС, Ј. ПЕТРУ, Н. ДЗУМАКИС: TEМЕ ХРИШЋАНСКЕ ЕТИКЕПревод са грчког Јелена Касапис, Каленић, Крагујевац 2012, 174 стр.

ISBN 978–86–84183–45–5

Издавачка кућа Каленић обогатила је нашу црквену јавност још једним уџбеником хришћанске етике. Реч је о приручнику који су потписали еминентни грчки етичари, који је могуће користити и у настави катихизиса у завршном разреду средње школе. Дело обилује разноразним темама које су актуелне и које тангирају модерног човека а посебно младе.