Чланци поређани по датуму: среда, 05 септембар 2012

БЕСЕДА ГОСПОДИНА ЈОВАНА, ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ, НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У БОГОСЛОВИЈИ(Литургија и молитве Призива Светог Духа
у храму Светог Саве Српског у Крагујевцу – Аеродром,
1. септембар 2012. године)

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин служио је 1. септембра 2012. године Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Епископу су саслуживали професори Богословије Свети Јован Златоусти у Крагујевцу, на челу са ректором протојерејом – ставрофором др Зораном Крстићeм, а за певниоцом су певали ученици богословије.

Молитвама упућеним Светом Духу за што успешнији почетак нове школске године, Владика Јован је у беседи позвао ученике, да се угледају на пример свог духовног патрона Светог Јована Златоустог. Циљ његовог црквено – педагошког рада јесте уцрковљење, васпитање хришћана за литургијски живот, истакао је између осталог Владика Јован.

БЕСЕДА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ Г. ЈОВАНА У ХРАМУ СВЕТE ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАНа дан Светог пророка Самуила и светог мученика Флора и преподобног Јована Рилског 31. августа 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима. Након прочитаног Јеванђеља Владика Јован се богонадахнутом беседом обратио својој духовној пастви.