Чланци поређани по датуму: уторак, 25 децембар 2012

ДЕТИНЦИ У КРАГУЈЕВЦУ

У недељу 23. децембра када Српска Црква прославља Детињце, и мученике Мину и Светог Јована Деспота Српског, Епископ Јован служио је Свету Архијерејску Литургију, у храму Светог Саве на Аеродрому. У пуној Цркви у било је преко 150 малишана, који су дошли да прославе свој празник. На Литургији је одговарао дечији хор "Свети Сава" који тренутно броји 50 чланова.

ЧИСТИМА ЈЕ СВЕ ЧИСТО, А ПРЉАВИМА И НЕВЕРНИМА НИШТА НИЈЕ ЧИСТО, НЕГО СУ ИМ ПРЉАВИ УМ И САВЕСТУ петак, 21. децембра 2012. Године, 29-тог по Духовима, Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску литургију у храму свете Петке у Виноградима.

У беседи на апостол и Еванђеље Преосвећени нам указује да без светлости нема Боговиђења. Бог не тражи од нас ништа више и ништа мање да учинимо на путу нашега спасења од онога колико можемо. Али оно што се тражи од нас јесте чистота духовна и морална. Истински чист човек гледаће у другом човеку чисту страну. Нечист човек обрнуто. Из своје перспективе, оног што се налази у нама самима ми дајемо суд о другима и тако их гледамо.