Чланци поређани по датуму: понедељак, 06 јун 2011

ОСВЕЋЕН НОВИ ХРАМ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У АРАПОВЦУ КОД ЛАЗАРЕВЦАЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован је, у попразништву Вазнесења, у Недељу Светих отаца, 5. јуна 2011. године, уз саслуживање свештенства колубарско-посавског намесништва, и уз присуство великог броја верних, осветио новоподигнути храм,посвећен Вазнесењу Господњем, у селу Араповцу надомак Лазаревца. Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Јована, а на идеју мештана овога села, изградња храма је започета 2008. године, а исте у марту месецу је извршено освећење темеља. Крст је освештан и подигнут 29. фебруара 2011., да би пар месеци касније ово богоугодно дело било коначно довршено и на данашњи дан освештано.

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ВЕЛИКОЈ КРСНИНа дан Светог мученика Василиска и Светог мученика Јована Владимира, у суботу 4. jуна 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Епархије крушевачке Господин Јован служио је свету Литургију у Великој Крсни у близини Младеновца.

Уз Владику Јована служило је шест свештеника и три ђакона, а својим прелепим појањем Литургију је украсио хор „Благовести“. Због великог броја верника Света Литургија је служена испред храма Рођења Пресвете Богородице.