Чланци поређани по датуму: петак, 08 јануар 2010

САБОР ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ У ЈАГОДИНИДругог дана празника Рождеста Господа и Спаса нашег Исуса Христа, 8. јануара, када сва Црква Христова одаје славу и хвалу Пресветој Богоматери, која је родила Господа и Бога и Спаса нашега Исуса Христа, презвитери Миломир Тодоровић и Небојша Младеновић су служили Свету Литургију у Геронтолошком центру у Јагодини.

Данас се сабирају сви верни, да прославе Њу, Матер Богорoдицу, и торжествено се саборно, служи у Њену част. То је била и прилика да се радост Рођења Христова подели са онима којима је је људска пажња потребнија него осталима и који, иако у поодмаклим годинама живота, никако не требају да се осећају остављенима и усамљенима.

БОЖИЋНА РАДОСТ У КРАГУЈЕВЦУБрујање звона са звоника Саборног храма у Крагујевцу и речи Божићњег тропара означили су почетак Литургијске радости и славља, Рођења у телу Господа нашег Исуса Христа.

Свечану Божићну Литургију је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, уз саслужење братства Саборног храма.