Чланци поређани по датуму: среда, 28 новембар 2012

ОСВЕЋЕНИ ТЕМЕЉИ ЗА НОВ ПАРОХОЈСКИ ДОМ У СОПОТУУ суботу, 24. новембра 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован освештао је у порти Вазнесењског храма у Сопоту, темеље за нов парохијски дом. Градња будућег парохијског дома, благословом Епископа шумадијског Господина Јована, почиње наредних дана, а радови ће се изводити по пројекту архитекте господина др Божидара Милосављевића из Сопота, по коме је предвиђено да нови објекат има око 400 квадратних метара корисног простора са три стамбене јединице и подрумским просторијама.

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У МАНАСТИРУ ЋЕЛИЈАМА КОД ЛАЈКОВЦАУ недељу 25. новембра 2012. поводом деведесетосме годишњице завршетка битке на Враче-брду којом је окончана Колубарска битка, Преосвећени Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Архијерејску Литургију у храму манастира Светог великомученика Георгија у Ћелијама код Лајковца. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник Колубарско-посавски, Златко Димитријевић, протојереј-ставрофор, парох петчански Војислав Одавић, протојереј и гост из браничевске епархије јеромонах Петар (Богдановић) из манастира Заова.

ОСВЕЋЕЊИ КРСТОВИ И ЗВОНО ЗА ХРАМ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА У КОМАРАНУУ недељу 25. новембра, када Црква прославља Светог Јована Милостивог, Св. Нила Синајског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства Архијерејског намесништва левачког, освештао је крстове и звоно за нови храм у селу Комарану код Рековца. У препуном храму Владика Јован се обратио верном народу, честитајући им овај дан радости: “Данас ваш храм добија своју круну, добија своје обележје, а то је знак крста Господњег... нека ово звоно које смо осветили увек звони на радост и нека вас позива на службу Божију, али знајте да ово звоно има два тона, тон радости када се сабирате и окупљате на молитву, али да има и тон жалости када не будете учестовали у Светим Богослужењима. Хвала свима вама који сте дали своје прилоге за набавку ових крстова и нека би Господ дао да овај храм што пре завршимо и осветимо”.