Чланци поређани по датуму: субота, 18 мај 2019

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ САБОРА

Саопштење за јавност Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве са редовног заседања одржаног у манастиру Жичи и Београду од 9. до 18. маја 2019. године

ПРОДАЈНИ ЦЕНТАР ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ НА САЈМУ “ORTHODOXIA” У СОЛУНУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у периоду од 12. до 14. маја 2019. године, Продајни центар Епархије шумадијске учествовао је на XXIV сајму црквене уметности “Orthodoxia” у Солуну.

Саопштење Светог Архијерејског Сабора Српске Православне Цркве о Косову и Метохији

Обележавајући осамстоту годишњицу аутокефалије наше помесне Цркве и са дубоком одговорношћу пред Богом, светим патријарсима, архиепископима и епископима који су се вековима са својим свештенством, монаштвом и верним народом држали Завета светога Кнеза Лазара и чували Косово и Метохију у духовном памћењу као нашу свету и заветну земљу, борећи се за очување наших светиња и слободу народа, Свети Архијерејски Сабор још једном понавља свој једногласан и недвосмислен став, изречен на прошлогодишњим заседањима у мају и новембру.

ЗАВРШНО ВЕЧЕ СВЕТОЂУРЂЕВСКИХ ДАНА 2019.У oквиру манифестације “Светођурђевски дани 2019.”, на завршној вечери, гост-предавач је био јеромонах Петар (Драгојловић), игуман манастира Пиносава у Епархији шумадијској који је говорио на тему “Црна Гора и питање аутокефалије” у Свечаној сали Градске куће у Сомбору.