Чланци поређани по датуму: недеља, 25 новембар 2018

СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОСУТИ – СЛАВА КРАГУЈЕВАЧКЕ БОГОСЛОВИЈЕУ недељу, 25. новембра 2018. године, свечаним и празничним бденијем у школском храму отпочело је прослављање светог Јована Златоустог, патрона Богословије у Крагујевцу. Уз Његово Преосвештенство Епископа шумадијског Господина Јована, у молитвеном прослављању учествовали су професори и ученици, којима би личност светог Јована требало да буде узор, како по питању духовности, тако и по питању богословља, према којем је устројен и сам живот у Богословији. Величању школског патрона умногоме је допринео и професор црквеног појања Немања Старовлах, будући да је са грчког и црквенословенског превео службу светитељу.

ЕВХАРИСТИЈСКО САБРАЊЕ У САБОРНОМ ХРАМУ НА ДАН СВЕТОГ ЈОВАНА МИЛОСТИВОГУ недељни дан, у Васкршњи дан, у 26. недељу по Духовима, 25. новембра 2018. године, када Православна црква прославља светог Јована Милостивог, Патријарха александријског, који је у погледу хришћанског милосрђа превазишао све људе на свету, па је зато прозван “Милостиви”, и преподобног оца нашег Нила Синајског и преподобног оца нашег Нила Светогорца Мироточивог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у Саборном храму у Крагујевцу, уз саслужење братства Саборног храма.

КОНЦЕРТ БАРАЈЕВСКИХ СРПСКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ПОЈАЦА Почетком 2018. године, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, певачка група Српски православни појци је у барајевској средњој школи саставила посебну групу појаца која је 25. новембра 2018. године имала свој први самостални концерт.