Чланци поређани по датуму: четвртак, 16 март 2017

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ ЛИЦА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАУ понедељак треће седмице Васкршњег поста, 13. марта, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г.Г. Јована у Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама одржан је концерт музичког а капело састава Србски православни појци из Београда.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ У ШКОЛИ ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА „ВУКАШИН МАРКОВИЋ“ У КРАГУЈЕВЦУУ понедељак треће седмице Васкршњег поста, 13. марта, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г.Г. Јована у школи за децу са посебним потребама „Вукашин Марковић“, одржан је концерт музичког а капело састава Србски православни појци из Београда.

МОШТИ СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА И СВЕТЕ АНАСТАСИЈЕ У РАБЕНОВЦУДана 11. марта када наша Црква прославља Светог Порфирија Гатског, Његово преосвештенство Епископ Јован је Служио Свету Литургију у Цркви Светог Архангела Гаврила. Епископу су саслуживали архијерејски намесник лепенички и в.д. левачки протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протојереј-ставрофор Живота Марковић, протојереј Драгослав Цветковић, јереј Слободан Савковић и протђакон Иван Гашић. Пoјање је предводила игуманија ман. Липар Тавита са својим сестринством. Светој Литургији су присуствовали сви свештеници левачког намесништва као и игуманије ман. Прерадовца и Ралетица.