Чланци поређани по датуму: среда, 01 јун 2016

ДУХОВНА ТРИБИНА У БУКОВИЧКОЈ ЦРКВИ У АРАНЂЕЛОВЦУУ недељу, 29. маја 2016. године, у сали Црквене општине буковичке цркве, при храму Светог архангела Гаврила у Аранђеловцу, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, духовну трибину под називом „Лествица духовног уздизања“ одржао је протојереј-ставрофор др Зоран Крстић.

На самом почетку предавања присутнима се обратио и захвалио на доласку у великом броју старешина храма протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић.

О ПРЕДМЕТУ БИБЛИЈА, КЊИЖЕВНОСТ, КУЛТУРА НА ФИЛОЛОШКО-УМЕТНИЧКОМ ФАКУЛТЕТУ У КРАГУЈЕВЦУУ летњем семестру школске 2015-2016. године на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу први пут је организована настава у оквиру изборног предмета Библија, књижевност, култура, за студенте друге године српског језика и књижевности. Предмет је засновао проф. др Драган Бошковић, наставу су реализовали Ана Живковић и доц. др Часлав Николић, а одзив студената који су предмет могли изабрати био је веома добар. На основним академским студијама србистике библијски текстови већ се изучавају у оквиру предмета Општа књижевност: од антике до средњег века.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СОПОТУУ суботу, 28. маја 2016. године, на дан прослављања светог Пахомија Великог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Вазнесењском храму у Сопоту.

Епископу су саслуживали: архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, парох неменикућски протонамесник Горан Лукић, јеромонах Дионисије, сабрат Манастира Свете Петке у Сибници, парох поповићки јереј Марко Стевановић, пртођакон Иван Гашић и ђакон Филип Јовановић.