Чланци поређани по датуму: понедељак, 25 мај 2015

ОПЛЕНАЧКИ ДАНИ ХОРСКЕ МУЗИКЕПоклоници хорске, а пре свега духовне музике у Тополи могли су у суботу, 23. маја, да уживају у сусрету хорова. На Опленцу, у цркви Светог Ђорђа, поред домаћег, Црквеног хора “Опленац”, гостовали су хорови: “Свети Георгије” из Новог Сада и Сабора српских светитеља из Бање Ковиљаче. Са извођачима публику је упознала Марија Ракоњац.

ХРАМОВНА СЛАВА У МАНАСТИРУ ДРАЧИДвадесетдругог маја 2015. године, на дан када наша црква прославља празник преноса моштију светог Николаја Мирликијског, литургијским сабрањем обележена храмовна слава манастира Драча.

Служио је отац Серафим из манастира Денковац уз саслуживање неколико свештеника епархије шумадијске.

НАГРАДА ЗА ТИЈАНУ АНЂЕЛКОВИЋТијана Анђелковић ученица 8. разреда ОШ “Радомир Лазић” из Азање учествовала је на конкурсу који је организовао Дечији православни часопис  “Светосавско звонце” и Међународни фонд јединства православних народа.

Она је награђена ПРВОМ НАГРАДОМ у категорији за музичку интерпретацију, за извођење песме “Отац и син” (песма посвећена Српском страдању у Првом светском рату), а тема самог конкурса је била “ОТАЦ”. Тијана је дугогодишњи члан Дечијег црквеног хора “Свети врачи” при храму Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана у Азањи.