Чланци поређани по датуму: петак, 18 јул 2014

ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА У НЕМЕНИУЋАМАНа празник Св. Апостола Петра и Павла, 12. јула 2014. године, дан храмовне славе неменикућског храма који ове године навршава 150 година од почетка изградње, Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржана је традиционална, културно-уметничка манифестација “Дани Милована Видаковића” у порти цркве неменикућске.

Ово је деветнаеста година како се на Петровдан у Неменикућама, одржава поменута манифестација која се приређује у част нашег великог романописца и првог српског романописца-романсијера Милована Видаковћа, рођеног у Неменикућама.

СЛАВА У БРАЈКОВЦУУ уторак, 15. јула 2014. године, када Црква Божија прославља Полагање часне ризе Пресвете Богородице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички, Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у Брајковцу, у цркви брвнари, посвећеној светом великомученику Георгију Победоносцу. Повод овом литургијском сабрању била је слава обитељи заједнице “Земља живих” у Брајковцу, која се већ шест година успешно бави ресоцијализацијом својих штићеника. Епископу су саслуживали свештеници жичке, бачке и шумадијске епархије.