Чланци поређани по датуму: четвртак, 17 децембар 2009

НАЈПЛЕМЕНИТИЈИ ПОДВИГ ГОДИНЕ 

Најхуманијим и најхрабријим људима који су својим подвизима обележили 2009. годину, у Скупштини града Београда уручено пет златних и 15 специјалних плакета, у оквиру акције "Најплеменитији подвиг године", коју "Вечерње новости" организују 47 пут.

Признања за "Најплеменитији подвиг године", која последњих 47 година додељује лист "Вечерње новости", уручена су на свечаности у Скупштини града БеоградГенерални директор "Вечерњих новости" Манојло Вукотић рекао је тим поводом да су богати људи, они који су задовољни својом судбином, а то су најпре доброчинитељи, људи који представљају пример, дају себе и чине добро.

УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ И СРЕДЊЕ ШЛОЛЕ У ЛАПОВУ НА ЛИТУРГИЈИ У ХРАМУ СВЕТЕ ПАРАСКЕВЕДа је основни циљ враћања верске наставе у школе у Србији увођење деце у литургијску заједницу и активан литургијски живот Цркве, посведочиили су ученици Основне и Средње школе у Лапову. Они су са својим вероучитељима, свештеником Гораном Живковићем и ђаконом Дејаном Шишковићем на дан светог апостола Андреја Првозваног узели учешћа у Светој Литургији, служеној у храму Преподобне Мати Параскеве у Лапову.

Краљевска породица Карађорђевић прославила крсну славу Светог Андреја ПрвозваногЊихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар II, Принцеза Катарина, Принц Филип, Принц Владимир, Принцеза Бригита, Принцеза Лавинија са супругом г-дином Остином Причардом и синовима Луком и Андрејем, и Сер Дезмонд Де Силва прославили су Крсну Славу Краљевске породице Светог Андреја Првозваног у Краљевском Двору у Београду.