Чланци поређани по датуму: четвртак, 05 јануар 2012

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Ј О В А Н

СВЕМУ СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И ВЕРНОМ НАРОДУ ОВЕ БОГОМ ЧУВАНЕ ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ, БЛАГОДАТ ВАМ И МИР ОД БОГА ОЦА, БОГА СИНА И БОГА ДУХА СВЕТОГА УЗ СВЕРАДОСНИ БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ:

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ПОСЛУШАЊЕ ИЗ ЉУБАВИ ПРЕМА БОГУ ЈЕ ТЕМЕЉ НАШЕГ СПАСЕЊАУ четвртак пред Божић 05. јануара Епископ шумадијски Г. Јоавн служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

БОЖИЋ ПРАЗНИК ДЕЦЕХристос се рађа - славите! Христос с небеса - у сусрет му изађите! Христос на земљи - узнесите се! Певај Господу сва земљо! У весељу пој народе! - Јер Он се прослави.

Та радост Рођења је заменила ону тугу и таштину старозаветног човека и она нас позива на љубав по узору на Бога. Он шаље Сина Свога за нас, и позива нас да учествујемо у тој љубави и да почнемо да живимо једним другачијим начином постојања који је по мери Богомладенца и Богочовека.

У петак 29. по Духовима (препод. мученици ђакон Авакум ии игуман Пајсије), Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење протојереја ставрофора Милана Бороте, јереја Мирољуба Миладиновића и протођакона Мирослава Василијевића у храму свете Петке у Виноградима.

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ

О БОЖИЋУ 2011. ГОДИНЕ

ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ

И Р И Н Е Ј

МИЛОШЋУ БОЖЈОМ ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ, МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ, СА СВИМА АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ – СВЕШТЕНСТВУ МОНАШТВУ И СВИМА СИНОВИМА И КЋЕРИМА НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА, И ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА, УЗ РАДОСНИ БОЖИЋНИ ПОЗДРАВ:

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!