Чланци поређани по датуму: понедељак, 21 септембар 2015

ПАРОХИЈА МАРШИЋАНСКА УГОСТИЛА УЧЕНИКЕ ШКОЛЕ ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “ВУКАШИН МАРКОВИЋ”, КОРИСНИКЕ ГЕРАНТОЛОШКОГ ЦЕНТРА И ЗАВОДА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“На празник Рођења Пресвете Богородице, 21. септембра текуће године у храму Светог Василија Великог у Маршићу служена је света Литургија којој је осим парохијана маршићанске парохије присуствовао и одређени број ученика школе за децу са сметњама у развоју “Вукашин Марковић”, као и корисници и запослени у Герантолошком центру и Заводу за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама.

Посета корисника поменутих институција нашем храму је израз жеље корисника и управа поменутих установа, а реализована је залагањем и љубављу управа и стручног особља које је тога дана било у пратњи око 100 корисника ових установа који су посетили наш храм и узели учешћа у светој Литургији, појући и причешћујући се светим Тајнама Христовим.

СВЕТА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЛЕЈМОНА У КЛОКИУ Недељу 20. септембра, када наша Жива ПРАВОСЛАВНА Црква прославља Светог мученика Созонта, служена је Света Литургија у храму Светог великомученика Пантелејмона у Клоки.

Свету Литургију служио је парох клокачки јереј Дејан Динић.

ЧАС ДУХОВНОСТИ АРАНЂЕЛОВЦУДана 18. 09. 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован посетио је Гимназију „Милош Савковић“ у Аранђеловцу и присуствовао јавном часу духовности, који је одржан у оквиру обележавања Госпојинских свечаности, на тему „Мајчинска љубав Богородице – најнежнија је снага“. Часу су присуствовали и свештеници орашачког намесништва, директори школа, представници локалне самоуправе, професори и ученици.

ХОДОЧАШЋЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ВЕРНИКА СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕДана 18. септембра 2015. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог пророка Захарију и праведну Јелисавету, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, након прочитане молитве пред пут младеновачки верници су пошли на поклоничко путовање Светињама Црне Горе предвођени протојерејем Слободаном Кеџићем и јерејем Ненадом Марковићем.

ЈАВНИ ЧАС ВЕРОНАУКЕЧас духовности на тему Мајчинска љубав Богородице - најнежнија је снага одржан је 10. септембра у оквиру Госпојинских свечаности у ОШ „Први српски устанак“ у Орашцу.

Главни циљеви су били приказивање живота Пресвете Богородице и указивање на њен значај за спасење људског рода. Према устаљеном обичају, овај, као и сваки час веронауке, почео једногласним изговарањем молитве Господње „Оче наш“.