Чланци поређани по датуму: недеља, 02 јун 2013

ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ИРИНЕЈ И ЧЛАНОВИ СВЕТОГ САБОРА СПЦ У ПОСЕТИ ХРАМУ СВ. АП. ПЕТРА И ПАВЛА У АРАНЂЕЛОВЦУУ недељу 26. маја 2013. год. након свете Архијерејске Литургије и сахране чланова краљевске породице Карађорђевић на Опленцу, Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј посетио је храм св. ап. Петра и Павла у Аранђеловцу.

ТРЕЋЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛАНа инцијативу вероучитеља Ивана Ненадовића, а у договору са Просветним одбором Епархије шумадијске 30. маја 2013. године у организацији младеновачких вероучитеља одржано је треће такмичење из веронауке за ученике основних школа са територије градске општине Младеновац. Такмичење је одржано у просторијама парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Кроз прву фазу прошло је више од 500 ученика из три градске и једне сеоске осмогодишње школе, од којих се у финале пласирало 20 ученика. Основну школу „Момчило Живојиновић“ представљале су две екипе, а ОШ „Свети Сава“, „Коста Ђукић“ и „Живомир Савковић“ из Ковачевца по једна четврочлана екипа.

ДРУГА СМОТРА КРАГУЈЕВАЧКИХ ХОРОВА"Чуј. Бог, видећи како су многи људи немарни, како им је тегобно читање духовних списа, те нерадо узимају на себе тај труд, и желећи учинити тај труд жељеним и уништити осећај тегобности, сјединио је с пророштвима мелодију, да би тако сви с насладом од стројног појања износили Њему с великим усрђем свештене песме. И заиста, ништа, ништа тако не узвишава и не крилати душу, нити је дреши од земље, нити избавља од уза телесних, нити расположава ка мудрости, као сагласно појање и стројно састављена божанска песма."

Свети Јован Златоусти