ТРЕЋЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

ТРЕЋЕ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛАНа инцијативу вероучитеља Ивана Ненадовића, а у договору са Просветним одбором Епархије шумадијске 30. маја 2013. године у организацији младеновачких вероучитеља одржано је треће такмичење из веронауке за ученике основних школа са територије градске општине Младеновац. Такмичење је одржано у просторијама парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице у Младеновцу. Кроз прву фазу прошло је више од 500 ученика из три градске и једне сеоске осмогодишње школе, од којих се у финале пласирало 20 ученика. Основну школу „Момчило Живојиновић“ представљале су две екипе, а ОШ „Свети Сава“, „Коста Ђукић“ и „Живомир Савковић“ из Ковачевца по једна четврочлана екипа.

О регуларности такмичења, као и о броју освојених бодова старао се Жири у саставу: вероучитељи Бојан Вићовац, Иван Ненадовић, Милутин Гашевић и Игор Степановић, а програм је водио вероучитељ ђакон Марко Јефтић. Чланови екипа били су ученици петог, шестог и седмог разреда, што је било неопходно јер су питања била из градива за верску наставу у овим разредима. Такмичари су савесно и одговорно приступили припреми градива које је било задато и само је брзина приликом јављања пресудила да представници ОШ „Свети Сава“ (Дабевски Исидора, Јарац Александра, Пејовић Тамара и Симић Милош) однесу заслужену победу. Друго место освојила је екипа ОШ „Коста Ђукић“ (Илић Исидора, Мирић Јована, Петровић Милош и Окетић Жељко), треће ОШ „Живомир Савковић“ (Иванчевић Катарина, Алексендрић Милица, Дамњановић Тамара и Кузмановић Емилија), четврто и пето место ОШ „Момчило Живојиновић“ (Стевановић Дуња, Стојановић Ана, Мишић Јован, Којић Василије; односно Трифковић Мина, Пантић Невена, Јанићијевић Даница, Спасојевић Кристина).

Сви учесници су добили на дар вредне иконе (поклон господина Љубише Димића), плакете које је израдио господин Дејан Манделц, а освајачи првог места и поклоничко путовање у манастире Овчарско-кабларске клисуре, које је обезбедила Црквена општина Младеновац. Након такмичења учесници су наставили дружење уз послужење које су припремили младеновачки вероучитељи у просторијама парохијског дома.

Треће општинско такмичење је показало да на територији Младеновца влада велико интересовања ученика за верску наставу. До сада је број оних који похађају наставу веронауке указивао на то, али је након такмичења велики број ђака изразио жељу да од наредне школске године слуша овај изборни предмет управо због могућности учешћа на овом такмичењу и пријемчивости градива.

ђакон Марко Јефтић