Чланци поређани по датуму: петак, 24 децембар 2010

БЛАЖЕНИ ЧИСТИ СРЦЕМ, ЈЕР ЋЕ БОГА ВИДЕТИНа дан преподобног Патапија и светих апостола Состена, Аполоса и других,  21. децембра 2010. године, епископ шумадијски Јован служио је Свету архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, уз саслужење презвитера: протојереја-ставрофора Драгослава Сенића и протојереја Милана Беговића, и ђакона Александра Сенића.

ВЕРА ЈЕ ЖИВО ОПШТЕЊЕ СА БОГОМ, ИСКУСТВО ОПШТЕЊА, АЛИ И ВЕРА ЗБОГ РЕЧИ БОЖИЈЕУ дан свете великомученице Варваре и светога Јована Дамаскина 17. Децембра 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму свете Петке у Виноградима.

ЧОВЕК СЕ УСАВРШАВА САМО У БОГУ И УЗ БОГА Владика нас је у својој проповеди пренео у атмосферу винограда који символизује људски род и симбиозе чокота и лозе која осликава везу човека са Богом.

Ако човек нема плодове и праву веру у Бога и не живи са Христом онда не испуњава дужност и улогу лозе. Најважнији плод покајања рађа све остале плодове и врлине које поседује врлински човек.

У ЛИТУРГИЈИ ЈЕ ОБНОВЉЕЊЕ НАШЕ, ПРИПРЕМАЊЕ И СУСРЕТ СА БОГОМУ дан предпразништва Ваведења Пресвете Богородице 3. децембра 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму свете Петке у Виноградима.

У беседи на данашње јеванђељско зачало преосвећени нам је указао на свети пример Богородице увек Дјеве Марије као идеал чистога, узвишенога и светога живота као пут сусрета са Богом.