Чланци поређани по датуму: понедељак, 18 март 2024

ПОСЕТА УЧЕНИКА ОШ ”ДУЛЕ КАРАКЛАЈИЋ” У ЛАЗАРЕВЦУ ИЗЛОЖБИ ЛИКОВНИХ РАДОВА УЧЕНИКА ВЕРСКЕ НАСТАВЕ КОЛУБАРСКО – ПОСАВСКОГ НАМЕСНИШТВА

Ученици ОШ ”Дуле Караклајић” у Лазаревцу посетили су изложбу ликовних радова ученика верске наставе Колубарско – посавског намесништва. У Центру за културу у Лазаревцу организован је, дванаесту годину за редом, наградни ликовно – литерарни конкурс Канцеларије за верску наставу Колубарско – посавског намесништва.

ЗАПОЧЕО НОВИ ЦИКЛУС РАЗГОВОРА О ВЕРИ У МЛАДЕНОВЦУ

У понедељак 18. марта 2024. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, у Свечаној сали парохијског дома храма Успења Пресвете Богородице одржан је седамнаести сусрет у оквиру разговора о вери – Упознајмо православље.

На иницијативу братства младеновачког Храма, на челу са Архијерејским намесником младеновачким протојерејем-ставрофором Жељком Ивковићем, одлучено је да се интензивира у току Васкршњег поста рад на мисионарском плану.

ВЕЧЕЊА ПРАШТАЊА У ХРАМУ СВЕТОГА САВЕ НА АЕРОДРОМУ

И удостоји све нас, у миру испуњене добрим делима,
да се поклонимо спасоносним страдањима твојим и светом Васкрсењу,
и да на крају живота нашега добијемо у Теби, Богу и Спаситељу нашем вечну радост,
заједно са свима који су угодили Теби

молитва на почетку Свете Четрдесетнице

У недељу седамнаестог марта, служено је празнична вечерња праштања у храму Светога Саве у крагујевачком насељу Аеродром.