БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХОРА У ЈАГОДИНИ

БОЖИЋНИ КОНЦЕРТ ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХОРА У ЈАГОДИНИУ сусрет Богомладенцу – тако би можда најсликовитије описали духовну радост у Недељу Светих Отаца, 4. јануара у Новој Цркви у Јагодини. Наиме, хор Светих апостола Петра и Павла одржао је концерт са почетком у 18 часова. Повод и једина тема је приближавање најрадоснијем празнику, Оваплоћењу Сина Божијег и рођењу оне наше Звезде која је пружила наду људском роду и која још увек сија оном витлејемском светлошћу у нашим срцима. И ми не само да пасивно чекамо тај дан, него се активно и припремамо за њега са великим очекивањима и са нескривеним надањима која се из године у годину не само историјски понављају , него се и проживљавају и доживљавају као нешто што је реално.

Поред хора Светих апостола Петра и Павла концерт су својим учешћем обогатили и оплеменили ученици ОШ ''17. Октобар'' са својим вероучитељем Борисом Милосављевићем, као и гости из Крагујевца катедрални октет ''Свети Роман Мелод''. Пошто је Божић празник даривања после концерта нашој деци учесницима, као и оној која својим залагањем и учествовањем умногоме доприноси животу Цркве обезбеђени су божићни пакетићи.

Ова година је и јубиларна за Петропавловску Цркву јер се прославља 110 година од освећења храма. Поводом ове прославе отпочета је и велика обнова храма, уведено је подно грејање, почиње се са изградњом палионице свећа и са уређењем порте. Тако да је ова прослава уједно и почетак духовних свечаности које ће пратити овај велики јубилеј, како би га што свечаније и достојније прославили и како би Црква засијала и просијала оним још лепшим, духовним сјајем.

Ђакон Миломир Тодоровић