ДУХОВНА РАДОСТ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУ

ДУХОВНА РАДОСТ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВЦУУ недељу 30. 11. 2008. године, на дан Светога Григорија Чудотворца, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради, уз саслужење више свештеника и ђакона крагујевачког намесништва.

На јеванђелско зачало о Сили Божијој и вери човековој, у беседи је наш владика нагласио да се права (православна) вера увек делима потврђује. А то су дела љубави према ближњему. Јер тако видевши лице ближњега свога видесмо Бога.Само тако Сила Божија ће се дотаћи нас и исцелити сваку болест у нама. И данас као и увек Господ Исус Христос нас исцељује најпотпуније сад и овде у оквиру Литургије кроз Свето Причешће. Данас ову радост чини још већом причешће нових чланова наше Свете Цркве.

 Рукуположење у Виноградима - Крагујевац

 Рукоположење у Виноградима 2 - Крагујевац

Током Литургије рукоположио је ђакона Николу Симића из Аранђеловца у чин презвитера. У дивној поуци о свештеничком чину и призиву већем од ангелског наш епископ је говорио веома надахнуто позвавши све присутне да се моле за свештеника Николу да он напредује у хришћанском животу и истраје као добри пастир на повереној му парохији.

После Литургије уприличена је трпеза љубави у организацији свештенства и Црквеног одбора овога светог храма.

Јереј Мирољуб Миладиновић