ЕПАРХИЈА ШУМАДИЈСКА НА САЈМУ „ЛОРИСТ“ У НОВОМ САДУ

Eparhija sumadijska - sajam u Novom SaduУ Новом Саду је од 09. – 12. октобра 2008. године одржан 41. -међународни сајам туризма, лова и риболова „Лорист“. У оквиру овог сајма туризма у хали број 7 организовано је представљање верског туризма у Србији и региону. Могућности верског туризма представио је већи број епархија СПЦ, а такође су се представиле и традиционалне верске заједнице у Републици Србији.

Између осталих епархија СПЦ представила се и епархија шумадијска са својим установама: Поклоничком агенцијом, Издавачком кућом „Каленић“ и епархијским магацином. На штанду наше епархије могла се видети, преко великих постера манастира и брошуре са свим манастирима, ризница православне духовности у нетакнутој природи. Централно место у представљању манастира епархије шумадијске припала је најзначајнијем, манастиру Каленић који прославља шест векова од настанка.

Осим Поклоничке агенције епархију је представила и богата издавачка делатност, која је изазвала радозналост великог броја посетилаца сајма.
Општи утисак свих излагача на сајму је, да је ова манифестација успела и да је корисна, јер представници Цркве и традиционалних верских заједница немају често прилику да се представе широј јавности.

свештеник Зоран Врбашки