ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “ПРОТА СТЕВАН ПОПОВИЋ” У ЧУМИЋУ

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “ПРОТА СТЕВАН ПОПОВИЋ” У ЧУМИЋУ Дана 06. септембра 2019. године, у оквиру Госпојинских свечаности у ОШ “Прота Стеван Поповић” у Чумићу одржан је час духовности с темом “Свети Сава и Српска православна црква у наручју Пресвете Богородице”.

Час је одржан у етно комплексу поред Протине школе, најстарије очуване школе на подручју Србије. Кроз рад са децом посебан допринос и печат јавноме часу дале су наставнице српског језика и књижевности, госпођица Дијана Милаковић, наставница музичке културе госпођа Невенка Митровић и госпођа Јелена Милојевић, наставница руског језика. Кроз похвалне песме, химне и драмски комад деца су окупљеним гостима дочарала повезаност Светога Саве и Пресвете Мајке Божије, кроз историју нашег народа. Главни део приредбе сачињавао је драмски комад “Свети Сава и голубица”, који говори о томе како је Свети Сава примио икону Пресвете Богородице Тројеручице, једну од највећих светиња српског народа.

Својим присуством приредбу су увеличали и директор школе, господин Александар Јовановић, протојереј Милан Томић, као и драге колеге и други гости.

По завршетку приредбе, гости су уживали у послужењу у оквиру школе.

Милан Живанић, вероучитељ