ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У ВЕЛИКИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ ЦРКВЕ У ВЕЛИКИМ ПЧЕЛИЦАМАНедеља осма по Духовима, 10. 08. 2008. године, остаће у летопису великопчеличке парохије уписана златним словима, као дан освећења и обновљења храма посвећеног Светом мученику Теодору Тирону. Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован осветио је овај обновљени храм и одслужио Свету архијерејску литургију уз саслуживање више свештеномонаха и свештеника и двојице ђакона.

У пуној цркви владика Јован се након чина освећења обратио присутнима говорећи o значају самог догађаја освећења за њих и њихово село, нагласивши да овај храм, као и сваки други, има улогу не да само улепша овај крај, већ да га освећује, јер ће се у њему служити Света служба Божија која открива Небо на земљи. Он ће бити сведочанство њиховог хришћанског живота пред лицем Божијим, сведочиће да ли су га испуњавали недељом и празницима или нису.

Беседа у Великим Пчелицама 10. 08. 2008. године

Владика се захвалио свим приложницима и нарочито споменуо покојног пароха синђела Георгија (Николића) истакавши његов труд и његову ревност. Због заслуга и ревности надлежног пароха Јадрана Димовског одликовао га је достојанством протонамесника.
Након службе владика Јован је са служашчим свештеницима и ђаконима осветио и новоподигнути парохијски дом.