“БОЛЕСТАН БЕЈАХ И ОБИЂОСТЕ МЕ”

“БОЛЕСТАН БЕЈАХ И ОБИЂОСТЕ МЕ”Дана 11. априла 2019. године, братство храма Светог Саве обишло је “Удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју - Свети Василије Велики” са седиштем у парохијском дому Црквене општине у Маршићу. Ту је на скоро 400 квадратних метара организовано конкретно пружање помоћи деци и младима са сметњама у развоју и њиховим породицама кроз организовање радионица и дневног боравка.

Поред рада на оспособљавању деце и младих за што самосталнији живот и рад, подстиче се код њих и развој духовног живота тако да то даје могућност да поред рада дефектолога др Татјане Симић са тимом стручних сарадника (стручњака из дефектологије, педагогије, психологије) учествују и свештеници.

Циљ ове посете имао је, поред обиласка деце и провођења времена са њима, пружање подршке родитељима који имају увек потребу за отварање и конструктивно разрешавање питања смисла њиховог живота а све је у светлу учења свете православне Цркве која нас и у ове дане Васкшрњег поста позива на наш неуморан ход ка Светом Васкрсењу Христовом. Протонамесник Бранислав Матић представио је братство храма Светог Саве и свако је од свештеника са пар речи из свог сопственог угла говорио о темама које су покретали сами родитељи али које су у основи биле усмерене на проналажење снаге у тешким тренуцима када нам је заиста потребна помоћ од Господа који је наша снага, који је наша тврђава и прибежиште наше и који нас позива сваког тренутка у нашим животима: “Ти, хајде за Мном”.

После разговора са родитељима свештеници храма Светог Саве провели су време са децом и младима који су у просторијама центра проводили време радећи на својим вештинама а све у циљу њиховог што самосталнијег живота и рада.