ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА “ИСЦЕЉЕЊЕ” У ЛАЗАРЕВЦУ

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА “ИСЦЕЉЕЊЕ” У ЛАЗАРЕВЦУУ недељу, 3. фебруара 2019. године, у свечаној сали парохијског дома у Лазаревцу, приказана је пројекција филма “Исцељење”, редитеља Ивана Јовића.

Филм је приказан са благословом Епископа шумадијског Господина Јована. После успешне и веома посећене премијере на фестивалу “Источно европског филма” у Котбусу у Немачкој, овај филм је изазвао посебну пажњу на домаћим и међунардним фестивалима, а на многима од њих је и награђиван.

Филмска прича гледаоцу нуди ново виђење последица сукоба у нашем региону, као и другачије тумачење универзалне теме праштања, овог пута из угла православног свештеника. Бави се темом помирења и опроштаја као услова за живот у љубави и победе над смрћу и бесмислом. Ту је и велико питање које остаје након свих ратова: “Како опростити свом непријатељу?”, као и питање граница љубави дато у Христовој заповести “Љуби непријатеља свог”.

Према речима жирија београдског ФЕСТ-а: “...овај филм испуњава свој високо постављени духовни и етички циљ. Они који су га гледали, из биоскопа ће изаћи као другачији људи”.