СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУУ уторак 28. августа 2018. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 108 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је Архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић уз саслуживање умировљених парохâ протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, протојереја-ставрофора Милорада Лазића и протојереја Милорада Вуловића, затим старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, јереја Петра Лесковца и ђакона Небојше Поповића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Петар Лесковац, посебно се осврнувши на снажну веру, која се огледала у сваком сегменту живота Пресвете Богородице. Презвитер Петар подсетио је верни народ да је Богомајка врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је више стотина верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у храм, организовано је озвучење, а причешћивање је обављано на три места из истог разлога. Старешина Светоуспенског храма протојереј Слободан Кеџић захвалио се свима на љубави и помоћи коју указују младеновачкој Цркви и подсетио на важност личног доприноса животу и узрастању наше литургијске заједнице.

Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави. Они који нису имали времена да остану на славском ручку окрепљење и послужење су добили у порти младеновачког храма. Славском ручку у Свечаној сали парохијског дома присуствовали су уз верни народ и јавни и културни радници Младеновца. Домаћин овогодишње славе био је господин Момчило Јешић, а следеће године домаћини ће бити Момир и Сузана Димитријевић. Овогодишњу славу младеновачка Црква дочекује са највећим делом фрескописаним храмом, уређеном звонаром, канцеларијом, палионицом и продавницом свећа и поплочаним стазама око храма и парохијског дома.

јереј Марко Јефтић