ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧЕНИЦЕ НЕДЕЉЕ У ДЕСИМИРОВЦУНа дан Свете Великомученице Недеље у истоименом храму у Десимировцу, Архијерејску Литургију служио је Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење архијерејског намесника опленачког протојереја ставрофора Миладина Михајловића, архијерејског намесника крагујевачког протојереја ставрофора мр Рајка Стефановића, протојереја Милана Томића, протонамесника Дејана Петровића, ђакона Милоша Павића и Уроша Костића.

Лепоту богослужења украсио је хор младих из Крагујевца, а благољепију Литургије допринела и дечица својим умилним гласовима.

 

После прочитаног Јеванђеља у надахнутој беседи Првојерарх епархије шумадијске је говорио о светој Недељи да је на првом месту била Хришћанка. Пример свима нама да је најсветије кад веру претворимо у дела, кад неко падне не устаје онај ко нема вере, а Светитељи су осветили себе вером и живот је сав у Господу. Кад човек верује у Бога неће никада пасти у очајање, а ко падне у очајање губи веру и губи поверење у људе, а самим тим постаје себичан. Хришћански је да сваког сматрамо бољим од себе. Живот хришћански је само у Богу. Хришћани су говорили, ово је наше, а не моје, тако јака вера била је и свете Великомученице Недеље, да је чула глас Господа, Недељо ја сам са тобом.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

У току Свете Литургије Епископ је произвео протонамесника Дејана Петровића у чин протопрезвитера са поуком да још ватреније дела за име Господње у дужностима које му Света Црква поверава.

Духовна поука Епископа шумадијског Г. Јована

Причешћен је велики број верника, а највише деце. После Свете Литургије пререзан је славски колач домаћина Ненада Андровића, а одмах потом освештан је парохијски дом који је комплетно реновиран и засијао у новом сјају који и заслужује у прелепом шумадијском стилу из 1939. године.

После пригодног програма пријатеља из Груже, приређен је од стране свештеника, домаћина славе и верног народа ручак за све госте и присутне.

У току ручка надлежни парох бираним речима поздравио је Епископа и све госте са обећањем да ће се и даље радити у духовном раду исто као и грађевинском, а све на корист Свете Цркве.

протојереј Дејан Петровић