СЛАВА ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХРАМА У ЈАГОДИНИ

СЛАВА ПЕТРОПАВЛОВСКОГ ХРАМА У ЈАГОДИНИПразник светих првоврховних апостола Петра и Павла – Петровдан, свечано и молитвено је прослављен 12. јула 2018. године у Јагодини.

Молитвено празновање храмовне славе отпочело је празничним бденијем у част Првоврховних апостола, а сутрадан настављено Светом Литургијом, којом је началствовао протојереј-ставрофор Радосав Станковић уз саслуживање намесника беличког протојереја-ставрофора Небојше Младеновића, протојереја-ставрофора Миодрага Матића, протонамесника Дејана Ђорђевића и Миломира Тодоровића, јереја Милана Ђорђевића, као и протођакона Нинослава Дирака и ђакона Далибора Нићифоровића. Пригодну беседу о празнику произнео је протонамесник Миломир Тодоровић. Благољепију богослужења допринеле су и чланице хора “Св. апостоли Петар и Павле“. Након завршетка Свете Литургије уследио је опход око храма испред кога је пререзан славски колач, а заједничарење је настављено пригодним послужењем за све присутне у порти храма.

Верни народ који је испунио храм, као и порту храма имао је и ове године прилику да ужива у традиционалном “Етно-сајму” који је окупио бројне излагаче, њих стодесет. Окупљени на “Етно-сајму” изложили су готово све што људска рука може да произведе. Све излагаче испред братства храма поздравио је јереј Милан Ђорђевић и свима пожелео топлу добродошлицу. У културно-уметничком програму учествовали су чланови КУД-а “Света Тројица“ из села Бобова.

Петровдан је слава и Скупштине града Јагодине, тим поводом свештенство је у просторијама Скупштине града пререзало славски колач, и том приликом протојереј-ставрофор Небојша Младеновић је поздравио представнике градске власти, честитао славу и захвалио на њиховом слуху за нашу Свету Цркву и за досадашњу успешњу сарадњу.

Трудом и љубављу братства храма, у част храмовне славе као и славе женског хора при Петропавловском храму, организована је трпеза љубави у сали Црквене општине. Трпези љубави између осталих присуствовали су: градоначелник града Јагодине господин Ратко Стевановић са сарадницима, декан Педагошког факултета са сарадницима, командир Полиције са сарадницима, директор Културног центра, секретар Црвеног Крста, председници Црквених Одбора са територије града Јагодине, бројни привредници и други.

јереј Милан Ђорђевић