ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ И ПРАЗНИКА СВЕТЕ БРАЋЕ КИРИЛА И МЕТОДИЈА

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ И ПРАЗНИКА СВЕТЕ БРАЋЕ КИРИЛА И МЕТОДИЈАУ четвртак 24. маја 2018. године када наша Црква прославља Свету браћу Кирила и Методија, Основна школа у Чумићу је прославила дан школе.

Деца су прво учествовала у литургијском сабрању у цркви Светих Петра и Павла. Њих су довеле учитељице Драгана Јовановић, Мирјана Вељовић, Мирјана Јанићијевић, Вања Петровић са директором школе Александром Јовановић.

Литургију је служио протојереј-ставрофор Милан Борота, а саслуживали су му свештеници Милан Беговић, Милан Петровић, Гојко Марковић и Слободан Радивојевић.

Отац Милан Борота се у својој проповеди осврнуо на велики значај равноапостолне браће за целокупну историју словенског и српског народа. Подсетио нас је на њихово дело, на велику важност превођења богослужбених књига на словенски језик. Такође је рекао да треба да се пазимо које и какве речи ми упоретребљавамо у нашим животима јер постоје оне које су божанске и оне које осуђују.

Деца су појала, читала молитве и причестила се. На крају литургије је пререзан славски колач и ђацима осмог разреда су подељена сведочанства са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована. После свега деца су извела пригодан програм у сали Дома културе.

Горан Јовановић, вероучитељ