ПОЧЕТАК ИНТЕНЗИВНИЈЕГ БОГОСЛУЖБЕНОГ ЖИВОТА У БРЕСНИЦИ

ПОЧЕТАК ИНТЕНЗИВНИЈЕГ БОГОСЛУЖБЕНОГ ЖИВОТА У БРЕСНИЦИЊегово Преосвештентсво Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму светог Јоаникија Девичког у Бресници. Ова Света Литургија била је почетак интензивнијег богослужбеног живота у бресничком храму, будући да ће се богослужбени живот овог храма поред свакодневних богослужења која се у њему одвијају бити обогаћен и Светим Литургијама које ће се у овом храму служити сваке среде.

На празник Светог апостола Симона Зилота, Првојерарху шумадијске Епархије саслуживали су архијерејски намесник лепенички и в.д. аријерејског намесника левачког протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, протонамесник Саша Антонијевић, старешина храма светог Јоаникија и ђакон Немања Стојковић. Литургији су присуствовали ђаци Основне школе “Ђура Јакшић” предвођени својим вероучитељем господином Миодрагом Крстићем, који су, заједно са осталим верницима узели учешће у Светој Литургији кроз појање и пре свега кроз Заједницу Тела и Крви Христове.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након Светог Јеванђеља, Преосвећени владика Јован се обратио окупљеним вернима садржајном и дубоком беседом поучавајући окупљене о значају вере у животу свакога човека. У беседи је наглашено да је вера основ и подстрекач правилног живота и љубави. Вера је ограда која раздваја човека и нечовека, ограда која нас штити од недела и искушења, зид који нас одељује од зла и злога. Управо такву веру имао је и заштитник бресничког храма свети Јоаникије Девички, коме је Господ по вери дао дар чудотворства, како у време његовог овоземаљског живота, тако и након упокојења светог Јоаникија кроз његове свете Мошти.

Након Литургије приређено је послужење и окрепљење за окупљене вернике.

Братсво храма светог Јоаникија