ХОР ХРАМА СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА ИЗ ЈАГОДИНЕ У ПОСЕТИ СВЕТИЊАМА БЕОГРАДА

ХОР ХРАМА СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА ИЗ ЈАГОДИНЕ У ПОСЕТИ СВЕТИЊАМА БЕОГРАДАУ организацији Руског дома у Београду и Радио Телевизије Србије и са благословом Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја, поводом Дана словенске писмености и културе, у Београду 19. маја 2018. године на платоу испред храма Светог Саве одржан је здружени наступ хорова чланова Савеза хорова Србије. Том приликом учешће у поменутој манифестацији узеле су и чланице хора при храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини.

Здружени хорови у пратњи оркестра РТС-а, а под диригенском палицом маестра Бојана Суђића, отпевали су неколико традиционалних српских песама, а песма "Тамо далеко" биће емитована на Црвеном тргу у Москви на централној прослави Дана словенске писмености 24. маја 2018. године као посебан прилог из Србије.

Након тога, чланице хора предвођене ђаконом Далибором Нићифоровићем обишле су неколико Светиња нашег престоног града. Најпре су посетиле храм Светога Саве где су инспирисане грандиозношћу храма а нарочито лепотом крипте отпевале песму "Тебе појем". У наставку поклоничког путовања посетиле су манастир Раковицу, и ту на гробу блаженопочившег Патријарха српског Господина Павла, подстакнуте великим поштовањем према његовом лику и делу отпевале су песму "Неимами инија помошчи". С обзиром да се у манастиру велика светиња, делић моштију Светог Нектарија Егинског, чланице хора су целивале мошти и над њима прочитале акатист овом дивном Божијем угоднику.