ПРОСЛАВЉЕЊА ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ МАРКО У ВУЧИЋУ

ПРОСЛАВЉЕЊА ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТИ АПОСТОЛ И ЈЕВАНЂЕЛИСТ МАРКО У ВУЧИЋУУ живописном шумадијском селу Вучићу надомак Раче, 8. маја 2018. године, на дан Светог апостола и јеванђелисте Марка, мештани овог места су литургијским сабрањем прославили храмовну славу. Свету Литургију су служили следећи свештенослужитељи: архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофорр Србољуб Марковић, протојереј Велибор Јовановић, протонамесници Новица Ескић и Дејан Шишковић и јереј Ивица Камберовић.

Верујућем народу се пригодном беседом обратио протонамесник Дејан Шишковић, парох лаповски, бираним речима честитајући празник, поучио шта је то храмовна слава какав има значај за нас – људе светитељ кога прослављамо и то да је Црква живи организам тела Христовог чији смо ми удови. Затим свештеник Дејан је истакао да је прошло време да се истиче оно што једни друге раздваја, а да је дошло време да се истиче оно што нас спаја, а то је парохијски храм, широко срце, доброта и братска љубав.

Ову духовну радост и евхаристијску заједницу употпунили су ученици верске наставе са својим вероучитељем Владимиром Глишићем. На позив свештеника “са страхом Божијим и вером приступите” – сви су приступили Светој Чаши, сјединили се са Христом и на тај начин показали и потврдили да је Света Литургија догађај будућности и предукус Царства Божијег.

После литургијског опхода око светог храма, Архијерејски намесник рачански прота Миладин Михаиловић благословио је славски колач и кољиво које ове године са љубављу, Господу у славу, а у част Светог апостола и јеванђелисте Марка принео Слађан Николић, са својом породицом, угледни домаћин села Вучића.

Након отпуста уследила је трпеза љубави за све присутне.

протонамесник Дејан Шишковић и парох парохије Друге лаповске