СВЕШТЕНСТВО АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГ ПОМОГЛО РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕ

СВЕШТЕНСТВО АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА БЕЛИЧКОГ ПОМОГЛО РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕСарадња свештенства града Јагодине и Црвеног крста постоји дуги низ година, и до сада је пројављена на многоструке начине. Последњих година посебна пажња је усмерена на укључивање Црквених општина Архијерејског намесништва Беличког у рад Народне кухиње која постоји при овој локалној јединици Црвеног крста. На ово нас покрећу јеванђелске речи “јер огладнех, и дадосте ми да једем; ожедњех и напојисте ме; странац бијах, и примисте ме”.(Мт:25,35), али и свест да Црвени крст без помоћи и укључивање других није у могућности да обавља ову узвишену мисију.

Поводом прослављања Васкрсења Господњег свештенство је поделило око три стотине јаја корисницима поменуте кухиње, и тада је од стране руководства Црвеног крста упознато да поводом првомајских празника Народна кухиња не ради, и да им недостаје конзервисана храна коју деле током тих нерадних дана. Свештенство Црквених општина са територије града као и неколико сеоских се одазвало позиву и на недељним Литургијама је позвало верни народ да својим прилозима у поменутој храни помогнемо социјално најугроженије.

У јако кратком временском интервалу сакупило се око 90 килограма конзервисане хране, коју је свештенство 30. априла предало волонтерима Црвеног крста, чиме је овај акт љубави по оцени свих у потпуности успео.

свештеник Милан Ђорђевић