СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 25. априла 2018. године, када наша Света Православна Црква слави Преподобног Василија Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Милована Антонијевића, протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Дејана Петровића и ђакона Немање Стојковића.

У богонадахнутој беседи владика Јован је између осталог рекао да све што човек чини у овом животу треба да чини да би задобио живот вечни. Чини и живи да би се ослободио од злобе, пакости и мржње. Међутим када је човек опхрван злобом и мржњом он у ствари не осећа Бога испред себе, он осећа онога другога који га стално уместо да твори добро гура да твори супротно. Зато што је се определио за зло, јер зло добра донети не може како каже Свето Јеванђеље. Веровати у васкрсење Христово значи веровати у живот вечни и зато је васкрсење темељ хришћанског живота. Васкрсење Христово је темељ вере наше и живота нашега. Јер како каже апостол Павле "ако Господ не устаде, не васкрсе, узалуд је вера наша и узалуд је и проповед наша". Наш живот управо треба да се слива у васкрсење Христово.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

На Литургији су у великом броју присуствовали ученици О. Ш. "Вук Стефановић Караџић" и "Драгиша Луковић - Шпанац" са својом вероучитељима, који су узели учешћа у Светој Литургији.

ђакон Немања Стојковић