СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦАУ уторак 24. априла 2018. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Димитрија у крагујевачком насељу Сушица.

Епископу су саслуживали свештеници: протојереј Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић, протонамесник Алекксандар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори о чврстој, постојаној вери која је подносила многа искушења, патње и болове код многих верујућих. Христос Спаситељ је за време свог трогодишњег спасоносног деловања на земљи чинио велика дела: лечио болесне од најтежих болести својом божанском свемоћи, а кроз јаку веру оних који се исцељиваху. Епископ наглашава да је јака-чврста, постојана вера чудотворна. Од Бога нам дата вера чинила је као јака, а и данас чини велика чуда. Делотворна вера и богоугодни живот одвешће нас у Небеско Царство Божије. Поздрављајући се са Христос Васкрсе изражавамо нашу веру у васкрслог Христа и спремност да будемо са Њим, спремни на самоодрицање, поруге, патње и подсмех. Хришћани живе Његовим животом, страдају да би и васкрснули за вечни живот. Сви верујући у васкрслог Христа чине један организам. Велико је благо веровати у Христа, јер је немогуће спасти се без вере у Христа.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да верујући, приносимо молитве Богу Оцу, да верујуће ојача и учврсти у вери, млакима загреје њихову веру, а неверне синове своје поврати у веру својих предака, веру свету, веру православну, веру моћну и чудотворну.

Ђакон Милутин Гашевић