ДАНИ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

ДАНИ КОЛУБАРСКЕ БИТКЕ У ЛАЗАРЕВЦУУ петак, 15. децембра 2017. године, у крипти храма Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу, одслужен је парастос српским војсковођама и војницима пострадалим у Колубарској битки у Првом светском рату.

Овом службом отпочела је централна прослава манифестације „Дани Колубарске битке“, која је трајала од 09. до 15. децембра. Као и претходних година и ове године организатори прославе били су Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције ослободилачких ратова Србије, Општина Лазаревац и ЦО лазаревачка. По одслуженом парастосу уследила је државна церемонија полагања венаца у спомен костурници храма Светог великомученика Димитрија. Уз највеће државне почасти венце су положили државни секретар Министарства рада, запошљавања и социјалне политике господин Негован Станковић, представници Војске Србије, председник Општине Лазаревац - господин Бојан Синђелић, дипломатски представници и војни изасланици амбасада Аустрије и Словачке у Републици Србији као и велики број представника локалне самоуправе и невладиних организација опредељених за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Уследио је и пригодан уметнички програм у маестралном извођењу београдских уметника, Данијеле – Неле Михаиловић, Александра Срећковића – Кубуре, Николе Ранђеловића, Етно групе „Везак“ и гитарског дуа Бранковић – Тудорић. После протоколарних обраћања централна прослава манифестације „Дани Колубарске битке“ настављена је у центру града полагањем венаца испред споменика српском ратнику.