НОВИНАРСКА ОБУКА ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

НОВИНАРСКА ОБУКА ЗА ЧЛАНОВЕ УДРУЖЕЊА ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМСрпска православна Епархија шумадијска и Радио Златоусти ове јесени организују новинарску обуку за чланове удружења особа са инвалидитетом или сметњама у развоју.

Увиђајући значај медијске писмености као скупа вештина које омогућују боље разумевање и сналажење у медијском друштву 21. века, нашем позиву су се одазвали чланови Друштва мултиплесклерозе Србије, огранак у Крагујевцу, Удружење параплегичара и квадриплегичара Крагујевац, Удружење ратних и мирнодопских инвалида Крагујевац, Центар за самостални живот особа са инвалидититетом и Удружење студената са хендикепом.

Први сусрет посвећен упознавању и основним знањима о медијима, медијским садржајима и медијским утицајима одржан је у понедељак, 3. октобра у просторијама Богословије „Свети Јован Златоусти“ и „Човекољубља“.  Обука ће укупно трајати десет недеља, након чега ће полазницима бити омогућено да праве заједничку или посебне емисије на таласима Радија Златоусти.  Новинарска обука за чланове удружења особа са инвалидитетом је бесплатна, а очекује се придруживање и нових полазника.

Г. Јоцић