ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “ПРОТА СТЕВАН ПОПОВИЋ” У ЧУМИЋУ

ЧАС ДУХОВНОСТИ У ОШ “ПРОТА СТЕВАН ПОПОВИЋ” У ЧУМИЋУУ оквиру осмих Госпојинских свечаности 14. септембра лета Господњег 2017. одржан је час духовности у Основној школи “прота Стеван Поповић” у Чумићу.

Час су припремили прошлогодишњи вероучитељ протојереј Милан Томић, професор руског језика Јелена Милојевић и професор српског језика Дијана Милаковић уз малу помоћ новог вероучитеља Горана Јовановића. Деца старијих разреда су припремала представу о доласку проте Стевана у село где је најупечатљивија била молитва проте пред иконом Богородице Одигитрије (Путеводитељке).

Час су увеличали присутни свештеници протонамесник влакчански Слободан Радивојевић и јереј лужнички Гојко Марковић, представници локалне власти и родитељи ђака школе.

После завршеног часа свештеници су освештали стару кућу проте Стевана, коју је он претворио у учионицу и учио децу тог времена, у коју нико није ушао 40 година, а која је трудом директора школе Александра Јовановића и добрих људи села Чумић премештена у двориште школе и рестаурирана.

вероучитељ Горан Јовановић