OСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ МАНАСТИРСКОГ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ У НЕМЕНИКУЋАМА

OСВЕШТАНИ ТЕМЕЉИ НОВОГ МАНАСТИРСКОГ ХРАМА СВЕТЕ ПЕТКЕ У НЕМЕНИКУЋАМАУ четвртак, 14/1. септембра 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је парохију неменикућску. Повод посети нашег Епископа био је освећење темеља новог манастирског храма посвећеног Преподобној мајци Параскеви – Светој Петки у Неменикућама. Епископу су у чину освећења саслуживали: Архијерејски намесник космајски Љубиша Смиљковић, протојереј-ставрофор, парох неменикућски Горан Лукић, протонамесник и протођакон Иван Гашић.

Призивајући Благослов Божији на започети рад и на ктиторе манастира, Преосвећени Владика је пожелео срећу у даљем раду, рекавши да је рађање новог храма и манастира радост целе Цркве Христове, а посебно Цркве Божије у шумадији, да у градњи новог храма Божијег треба да учествујемо сви, да тако себе уградимо у њега да би он градио нас, да градећи храм изграђујемо себе саме као народ Божији.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Чину освећења присуствовали су ктитори Манастира Свете Петке, господин др Зоран Ковачевић, госпођа Љиља Ковачевић и госпођица Сара Коваћевић из Београда. Међу присутним народом били су и аутор пројекта храма, архитекта Бранко Игњатовић са Златибора и будући извођач радова Радомир Милошевић из Лесковца.

Протонамесник Горан Лукић