ОДРЖАН ДУХОВНИ ЧАС ПОСВЕЋЕН ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ У СИПИЋУ

ОДРЖАН ДУХОВНИ ЧАС ПОСВЕЋЕН ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ У СИПИЋУУ оквиру Госпојинских свечаности, по благослову Његовог Преосвештенства епископа шумадијског Г. Господина Јована, 7. септембра 2017. године је у нашој малој Основној школи “Карађорђе” у селу Сипић, одржан час духовности на тему “Пресвета Богородица –Путеводитељка у Царство Небеско”.

Велику помоћ и подршку смо добили од наше директорке Весне Вићентијевић и учитељица Гордане Драгољубовић, Љубице Јовановић и Зорице Милановић. На часу су поред ученика, учитеља и наставника наше школе присуствовали и представници локалне самоуправе, свештенство архијерејског намесништва рачанског и професори средње школе “Ђура Јакшић”.

После Молитве Господње, на часу је приказан видео пројекат који је направљен кроз заједничку сарадњу Саше Павловића, вероучитеља у Малом Крчмару, проф.информатике Дарка Аџића и ученика и подршку оца Ивице Камберовића, пароха Сипићког и Малог Крчмара. У наставку часа ученици су причали о празницима Пресвете Богородице, певали духовне песме и глумили. Уз велику помоћ Ане Петровић, професора српског језика, ученици су драматизовали две приче: Материна суза и Синовљев дуг. Ученица Јована Ђурић је изрецитовала предивну песму “Због Тебе се Благодатна радује сва твар “. На крају нашег часа смо се помолили Пресветој Богомајци радосним поздравом Светог Архангела Гаврила Богородице Дјево.

Сабрање је настављено пригодном трпезом љубави коју су припремиле маме и баке ученика ове школе.

Владимир Глишић, вероучитељ