ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУ

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУУ уторак 20. јуна 2017. год. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори о послушности и дисциплини Апостола који су пошли за Христом. Пратили га у Његовом спасоносном и узвишеном раду на очишћењу људских безакоња и грехова. Епископ наглашава да су Апостоли проповедајући у свету узвишене принципе Христове науке привели у Његово стадо многе залутале овце. Епископ нас саветује да се и ми сами одазовемо овом позиву: „...Ми гладни и жедни Божанске истине и правде, љубави и милосрђа, вечног мира и покоја и тиме заслужимо да добијемо вечно спасење у царству јединог Бога Оца и Сина и Светог Духа“.

Епископ нас на крају позива на искрено покајање, на духовни препород и повратак на наш пут, којим су ходали наши стари у добру и злу, живели по вољи Божијој у миру и добру.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

ђакон Милутин Гашевић