ЕВО ДАНА КОГА СТВОРИ ГОСПОД, РАДУЈМО СЕ И ВЕСЕЛИМО СЕ У ЊЕМУ!

ЕВО ДАНА КОГА СТВОРИ ГОСПОД, РАДУЈМО СЕ И ВЕСЕЛИМО СЕ У ЊЕМУ!У среду Светле Седмице у храму “Светог Луке Кримског”, који се налази у комплексу Завода за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештеника, протојереја ставрофора Радована Чанчаревића, протојереја ставрофора мр Рајка Стефановића, Архијерејског намесника крагујевачког, протонамесника Душана Илића, протонамесника Сретка Петковића, протонамесника Петра Бранковића и јереја Ненада Милојевића.

Овај прелепи храм, иначе црква-брвнара, прошле године у среду Светле Седмице је свечано освећен. Непосредно пред освећење у храм је донета честица моштију Светог Луке Кримског. Ове године, дан пре Литургијског сабрања наш Епископ је даривао овај Свети храм и моштима Светог кнеза Лазара и Свете Анастасије (мајке Светога Саве).

На литургији су били присутни корисници завода и радници ове установе од којих се већина причестила.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Литургију је својим умилним појањем украсило друштво “Србских православних појаца” из Београда.

После прочитаног јеванђеља Епископ је између осталог напоменуо колики је значај Васкрсења Христовог, истакавши такође огроман значај храма за кориснике ове установе који на свој начин доживљавају Бога. Нагласио је и да ће се поред моштију Светог Луке Кримског у овоме храму налазити и мошти Светог кнеза Лазара и Свете Анастасије који нас побуђују на још већу побожност и позив на молитву.

протојереј ставрофор Зоран Митровић