МАНАСТИР БЛАГОВЕШТЕЊЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

МАНАСТИР БЛАГОВЕШТЕЊЕ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУНа Благовести, 7. априла 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Благовештењу рудничком. Повод овог молитвеног сабрања био је слава свете обитељи благовештенске. Епископу су саслуживали: пензионисани протојереј – ставрофор Спасоје Јанковић, протојереј – ставрофор Драгомир Кеџић, протојереј Радосав Јаћимовић, протојереј Јован Биберџић и протођакон Иван Гашић.

Владика Јован обратио се верном народу беседом о Пресветој Богородици истакавши је као пример послушности, скромности, верности и оданости. Она је пуна смирења ишчекивала долазак Сина Божијег у свет желећи да постане слушкиња оне девојке која ће по наговештају пророка Исаије затруднети и родити Спаситеља. Када је чула речи светог архангела Гаврила да је она та коју је Бог изабрао за тај свети чин и то пресвето достојанство, није се погордила, већ је и даље боравила у храму бринући о његовој чистоћи. Поучени примером Пресвете Богородице позвани смо да се учимо смирењу кроз пост и молитву, да будемо послушни вољи Божијој и да се Његовом Речју напајамо не бисмо ли се обожили у овом пропадљивом свету. Владика Јован је истакао да су Благовести празник који нас подсећа на дан када је Бог постао човек.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Након свете Литургије пререзан је славски колач, а заједничарење је настављено трпезом љубави приређеном од стране настојатељице ове свете обитељи монахиње Салафаиле и њеног сестринства.

Урош Костић, ђакон