СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 10. фебруара 2017. године, када наша Црква прославља преподобне Јефрема и Исака Сирина, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у својој беседи говори да сви који живе по јеванђељу и брину за свој духовни живот једино маре за своје спасење, брину једину и праву бригу која им је потребна како у овоземаљском тако и у небеском животу, тј. вечној заједници са Господом. Епископ наглашава да молитвом и животом у Богу растеретимо себе, задобијемо врлине и ојачани у вери својим смирењем будемо светлост свету. Епископ посебно акцентује да човеку у животу нико није потребан као Богочовек Христос.
Епископ нас на крају позива да чврстом вером, божанском истином и правдом проживимо остатак живота на земљи како би заслужили и вечни живот на небу у заједници са васкрслим Христом Спаситељем нашим.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована