БОЖИЋНА РАДОСТ НА АЕРОДРОМУ

БОЖИЋНА РАДОСТ НА АЕРОДРОМУПрослављање најрадоснијег хришћанског празника, телесног Рођења Господа Исуса Христа у храму светог Саве на Аеродрому започето је Царским Часовима и Светом Литургијом светог Василија Великог којом је началствовао јереј Александар Мирковић уз саслужење старешине храма и архијерејског намесника крагујевачког проте Рајка Стефановића и ђакона Милоша Ђурића.

У вечерњим часовима Бадњег дана служено је Повечерје са Петохлебницом и Јутрење којим је такође началствовао јереј Александар уз саслужење ђакона Милоша Ђурића. Велики мраз и ниске температуре нису омеле наше вернике да на овај свети дан дођу у свој храм и молитвено се обрате Господу. Након Јутрења прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, након чега је организовано паљење Бадњака у порти храма. Бадњаг је и ове године однео однео до ватре и на ватру положио господин Ненад Живановић, председник Црквеног одбора ЦО аеродромске. Након полагања Бадњака организовано је послужење за све пресутне у виду чаја, куваног вина и грејане ракије. Међу окупљеним верницима присутан је био велики број деце који су у пратњи својих родитеља дошли у свети храм и одазвала се позиву својих вероучитеља и који су својим блиставим осмесима, радошћу и непосредношћу показали свима радост Рођења Христовог.

На сам дан Христовог Рођења Светом Литургијом началствовао је свештеник Александар Мирковић уз саслужење протојереја-ставрофора Милана Бороте и братства светосавског храма. Током Литургије прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја. Већина окупљених верника се Причестила Пречистим Тајнама Христовим, који су након Литургије однели радост Новорођеног Спаситеља у своје домове.