Распоред богослужења за Божићне празнике у крагујевачким храмовима - Радио Златоусти

Царски часови и света литургија на Бадњи дан у свим храмовима, осим у храму Св Јоаникија у Бресници и Храму Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама, почиње у 7 сати и 30 минута. У бресничкој цркви, као и у десмировачкој је у 8 сати, а у Малим Пчелицама у 9 часова.

Велико повечерје са освећењем и ложењем бадњака почиње у 17 сати, с тим да је уношење бадњака код Његовог преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у 16 сати. Изузетно у храму Светог Јоаникија у 16:30 часова и у храму Светог апостола Петра и Павла у Грошници у 17:30 часова. У манастиру Благовештење и у Дивостину, Велико повечерје почиње у 18 сати, а у 19 сати у цркви Свете Тројице у Церовцу.

Распоред служења литургије на Божић је следећи:

  • у 7 сати почиње литургија у храму Светог Димитрија у Вашаришту.
  • у 7:30 часова литургије су у храму Светог Саве на Аеродрому и Светог Пантелејмона у Станову.
  • у 8 сати почињу Божићне литургије у Старој цркви Силасака Светог Духа на апостоле, храму Свете Петке у Виноградима, храму Светог Јоаникија у Бресници, храму Свете великомученице Недеље у Десимировцу, храму Богородице Тројеручице у Малим Пчелицама и грошничком храму.
  • Божићна литургија у Саборној цркви коју ће служити Епископ Јован, почиње у 9 сати, као и у белошевачкој цркви Светог Цара Лазара.

Другог дана Божића, на празник Сабора Пресвете Богородице владика ће служити у храму Светог Пантелејмона и та литургија почиње у 8 сати и 45 минута.

У 8 сати је литургија у Грошници, као и у Церовцу, а у свим осталим храмовима је у 9 сати.

На празник светог првомученика и архиђакона Стефана литургије углавном почињу у 9 сати, осим у храму Светог Пантелејмона, где почиње у 7 часова и 30 минута, у шумаричкој цркви Светог великомученика Георгија је у 8 сати, као и у грошничкој цркви Светог Петра и Павла и десмировачкој цркви Свете великомученице Недеље.