ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦА

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ СУШИЦА - 3. ЈАНУАР 2017. ГОДИНЕУ уторак 3. јануара 2017. године, Његово Преосвештенсво Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Епископу су саслуживали свештеници: протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци окупљеним верницима, Владика се обратио рекавши да се непрестано вежбамо у стрпљењу, јер је то пут којим сваки хришћанин треба да ходи и који нас Христу води. Епископ нас подсећа да је Христова наука однеговала и одхранила наше претке који су захваљујући јеванђељској речи постали нежни родитељи, одани синови и узорни хришћани а све то захваљујући стрпљењу и јакој вери у Бога.

Епископ нас на крају позива да следимо пример Исуса Христа који је из љубави према људима постао човек, и до смрти испуњавао Закон о љубави према свима па чак и непријатељима који Га на смрт осудише.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Милутин Гашевић