СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ИСЦЕЛИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВ. ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ИСЦЕЛИТЕЉА ПАНТЕЛЕЈМОНА У СТАНОВУУ уторак 18. октобра када наша црква слави свету мученицу Харитину, светог свештеномученика Дионисија, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Св. великомученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову. Епископу су саслуживали; протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протонамесник Петар Бранковић и ђакон Недељко Дикић.

После прочитаног јеванђеља Епископ се у беседи осврнуо на речи прочитаног апостола; Апостол Павле нам поручује и каже свим хришћанима овога и онога времена, захваљујте свагда Богу и Оцу и покоравајте се једни другима као што се Христос покори цркви својој. Зашто нам апостол Павле поручује да се захваљујемо Богу? Основна дужност и прва дужност сваког хришћанина, захваљивати значи благодарити. Онај човек који не зна да захвали Богу не зна да захвали ни човеку.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

View the embedded image gallery online at:
https://eparhija-sumadijska.org.rs/vesti/item/4479-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProId325a21ac18